Шарлотка з ягодами
Як минули ваші вихідні? Скільки цікавого встигли зробити/натворити?
На вихідних я майже не творила, так трошки...роблю свій весільний скрапальбом з елементами Project Life..останній мені дуже сподобався. Виявляється - це також дуже цікаво))) А ще я трошки готувала. В суботу у нас були шоколадні кекси, а в неділю робила шарлотку з ягідками ( чорниці, малина та суниці)..що казати, було смачно :)
А це я робила листівку на замовлення..що про неї зказати..проста листівка..Квіточки, щоправда, робила сама, бо по кольору у мене потрібних було. Та й взагалі у мене цих квітів залишилося з десяток, купила їх з самого початку мого захоплення скрапом, а потім зрозуміла. що квіточки це не моє.....Надироколила заготовок для квітів, пофарбувала дістресовським чорнилом, зклеїла і готовові квіточки))) Дістресовське чорнило для квітів таке ж, як і напис "Найщиріші вітання", тому по кольору вийшло вдале поєднання
прикрасила ще додатково емальованими цятками, от від них я шаленію..Для листівки використала скраппапір з різних наборів, а яких саме і не згадаю)))
Ось так закінчилися мої вихідні :)
Рецепт шарлотки:
4 яйця ( якщо яйця великі 4 вистачить, в іншому разі, краще взяти 5);
1 ст. цукру;
1 ст. муки;
ягоди за смаком. Я вже робила в цьому році кекси з чорницями. Цього разу у нас був ягідний мікс.
Ягідки миєте і даєте їм просушитися. Я зазвичай використовую друшляк, а потім перекладаю на паперові рушники, щоб забрати зайву воду.
Отже, збиваєте яйця до збільшення об'єму в кілька разів, додаєте поступово цукор і продовжуєте збивати, щоб маса загустіла і ще збільшилася в об'ємі. Далі міксер відкладаєте, берете вінчик і поступово всипаєте муку, і замішуєте швиденько тісто. Наші ягідки може злегка присипати мукою, тоді вони не будуть "тонути" в тісті..а можете залишити як є))) Берете форму для випікання змащуєте її злегка вершковим маслом, а можливо ви користуєтеся пергаментом...Виливаєте тісто, розподіляєте його по формі і зверху посипаєте ягідками. Випікати при температурі 180 градусів 30 хв. в середньому положенні. Важливо, щоб духовка була прогріта до потрібної температури. Зазвичай я вмикаю духовку, все швиденько збиваю, викладаю і вона у мене до цього часу прогрівається. І бажано, щоб збите тісто довго не стояло і не чекало свого часу ))))
От було б класно, щоб всі вихідні так закінчувалися :)
Смачного!
Анюточка, у меня слюнки потекли!!!! Спасибо за рецепт, буду пробовать печь!!!
ВідповістиВидалитиФотографии такие вкусные, а та, что с шарлоткой и розой - мммммм!!!
На здоровье!!! Такое тесто я еще использую и выпекаю в формочках для кексов ( правда подкладываю еще бумажные) тогда еще и мыть меньше :))))
ВидалитиНеймовірно гарні фото! Уявляю, яка вона смачна! мммммм... :-)))))
ВідповістиВидалитиДуже смачна))))) А ще я читала про твою мрію мати мультиварку. Так от - це рецепт з книжечки до мультиварки, просто зараз я шарлотку випікаю в духовці, бо приловчилася. Треба було спекти їх 20 штук, щоб зрозуміти скільки часу її випікати. Але в мультиварці випікати її ще простіше...40 хв і готово, а найголовніше в мультиварці вона завжди!!!! виходить така, як треба))))
ВідповістиВидалити