Апельсиновий шифоновий бісквіт / Оrange chiffon cake

Привіт, любі :)
Сьогодні мав вийти інший пост, але вирішила поділитися з вами рецептом дуже смачного бісквіту.
Як виявилося бажання щось пекти солоденьке настільки ж сильне, як і бажання займатися рукоділлям))) Тому хочу балансувати між тим і іншим
Переглядаючи фото з інстаграму натрапила на фото красивого кексу, а точніше бісквіту. І як завжди воно буває  у мене.... затягнуло, в голові запаморочилося і ось я його вже готую)))


Зкажу так, готувала по ось цьому рецепту: http://www.marthastewart.com/1099167/orange-chiffon-cake
..точніше не так..по його варіації і наявності продуктів в холодильнику))))
Я шукаю рецепти англійською, потім їх перекладаю і готую..можу щось інтуїтивно змінити, замінити, але більш як пів року готую по рецептам американців або ж іноземців..бо в деяких рецептах я вважаю їх першоджерелом..ось так. А ще...а ще тому що на наших пострадянських просторах, кулінари-блогери полюбляють не вказувати якісь нюанси в приготуванні, або в кількості продуктів..або якісь продукти випливають вже під час приготування...якось так. Скільки читаю кулінарних блогів, то приготування - це справжня боротьба, хтось змінив кілька грамів..і всьо..авторський рецепт і посилання обов'язкове. Були ще ситуації, коли я такі ж рецепти знаходила у іноземців, і вони на їх сайтах з'являлися значно раніше..так-так я і таке помічаю, але не спеціально..фотографічна пам'ять, воно само собою з'являється у мене в голові, бо автори сильно страшно кричать про авторство.

Отож, як змогла, так і перевела..і ось що у мене вийшло)))
Інгредієнти:
яйця - 4-6 шт.
борошно - 260 гр.
цукор - 280 гр.
пекарський порошок - 2 ч.л.
дрібка солі
апельсинова цедра з одного апельсину
рослинне масло ( рафіноване) - 125 мл
апельсиновий сік з одного апельсину - 125 мл ( приблизно)
ваніль

Тепер мої коментарі))
Якщо яйця великі ( розмір С0), то можна обійтися 4 ( перевірено на собі))), якщо менші (приблизно по 45-50- гр. розмір С1), то потрібно 6 штук.
Якщо соку не вистачало, то я додавала охолоджену кип'ячену воду.
Цедри з 1 апельсину виходить приблизно 1 ст.л, особисто для мене цього достатньо, бо як більше, він виходить надто апельсиновий.
А ще я готувала з апельсиновим соком ( купованим) - виходить не гірше, але як мені здалося, з натурального апельсинового соку якось ароматніше. А ще можна додавати корицю, це взагалі смакота))) За останні три тижні пекла його разів п'ять в різних варіаціях)))

Приготування:
1. Яйця мають бути кімнатної температури.
2. Розділи окремо на жовтки та білки.
3. Змішати борошно, цукор (2/3 від норми), пекарський порошок, сіль і цедру. Додати жовтки, масло та сік. 
4. Все ретельно перемішати до однорідності.
5. Збити білки з 1/3 цукру в стійку піну.
6. Обережно ввести білки в тісто і перемішати лопаткою. Довго перемішувати непотрібно, швидко ввели білки в кілька етапів і все.
Випікати при 170 градусах приблизно 45-60 хв., після 45 хв.перевіряти на готовність. тут все залежить від діаметру форми, але менш як 22 см не рекомендую, може погано пропектися.

Повірте, цей бісквіт можна їсти і без крему, але якщо додати вашого улюбленого крему і прикрасити вийде дуже смачний торт! Найбільше мені подобається з сметаною або вершками. На фото святковий торт, тому крем там з маскарпоне, прикрашений лохинею))) для святкового настрою)))

Ось і все, загалом приготування займає хв 15. Тож це з таких швидких рецептів, коли гості на порозі)))


Планую зробити додатково кнопку рецепти зверху, а поки що шукайте інші рецепти на правій панельці))

Смачного!

Коментарі

  1. Ганусю, дуже вдячна за такий детальний опис і апетитні фото, "злізу" з дієти і обовязково спробую спекти такий тортик. Ніби нічого складного, а результат має бути не поганим)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь ласка))) Результат взагалі чудовий! Це як бісквіт, але вже вологий, ще й ароматний!! То ж обов'язково спробуй!!!

      Видалити
  2. Аню, дякую! Рецептик запінела ;) Як тількі в домі з'являться апельсини, обов'язково зроблю ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юля, обов'язково спечи! Я навіть зараз не можу зрозуміти, як раніше я на нього ніде не натрапила, такий рецепт легкий, а результат причудовий!! :)

      Видалити
  3. Ганно,дуже приємно познайомитись з цікавою Майстринею! Переглянула блог стільки гарних смакуликів ммммм! Дякую за рецепти!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, і мені приємно познайомитися :) Дякую! Сподіваюся рецептів буде ще більше )))

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт