Міні-торбинка: Майстер клас

Доброго дня, спільното!
Почнемо з серйозного.
Насправді, всі помітили, що кількість майстер класів зменшилася. Ідеї не закінчилися, а я б сказала навпаки. Але відсутність інтересу ( тих же лайків, коментарів і т.і.) свідчить про незацікавленість у них публіки. З цього виникає логічне запитання, а чи потрібно надалі займатися майстер класами?
Проект безкоштовних майстер класів започаткований Аґрафкою саме для людей. Насправді майстер класи доволі прості і багато з них можуть повторити навіть початківці. Головне тут бажання. Я не вважаю себе професіоналом, але я пам'ятаю, як я почала шити. Для шиття не потрібні тканини від Тільди ( так, я це сказала, хоча з них, звичайно, виходить гарно), роликовий ніж чи мат для розкрою. Можна використовувати звичайні тканини та ножиці. Я шила так само по безкоштовним майстер класам. І знаєте, майже ніхто не дає шаблони для шиття. Бо щоб зробити електронний шаблон треба витратити купу часу. Всі дають технологію пошиття! Тобто саме цінне, розповідають, як вони вимірюють ту чи іншу деталь, та як пошити, щоб у вас вийшло саме те, що потрібно. Я багато читаю іноземних блогів, вивчаю їхні майстер класи. Є багато цікавих моментів, які наші майстри не використовують.
А потім я почала купувати майстер класи, такі які цікаві саме для мене. Деяки прийоми я застосовую у своїх майстер класах.
Хто хоча раз робив майстер клас від початку до кінця розуміє на скільки це важко. По-перше, потрібно не забувати про саму роботу. По-друге, це все ще треба фіксувати. А потім йде обробка фото, а фінальна фотосесія! Це для мене щоразу випробування.
Тому поки я на роздоріжжі чи продовжувати займатися майстер класами і надалі. 

А тепер до головного :) Сьогоднішній майстер клас стався зовсім випадково, бо я його не планувала ))) Мені потрібно було в доповнення до весільного фотоальбому щось для зберігання флешки з весільними фотографіями. І, по традиції, всі мої ідеї починають крутитися навколо тканин. Вирішено було зупинитися саме на такому варіанті.


Сам майстер клас дуже простий, а для торбинки легко знайти призначення у побуті.
Майстер клас можна знайти у блозі Аґрафки за цим посиланням або дочитавши публікацію до кінця :)

1. Для початку вирізуємо чотири однакові прямокутники потрібних розмірів (одразу врахуйте припуски 1 см). Два відрізи - це лицьова сторона, а два - внутрішня.


2. Попарно зшиваємо наші відрізи. Якщо у вас виворіт і лице відрізняються,то зшиваєте виворіт-лице разом.


3. Якщо плануєте декор, то саме час його пришити. Я обрала мереживо. Зверніть увагу, що потрібно дотриматися відступу від краю нашого мішечка, врахувати де у вас буде стрічка.


4. Тепер з’єднуємо заготовки, вирівнюємо шви. На лицьовій тканині робимо помітки, де буде проходити наша майбутня стрічка.


5. Зшиваємо по периметру, залишаючи проміжок для вивороту.


А також не зшиваємо у місцях, де буде проходити наша стрічка. В цих місцях я робила додатковий закріплюючий стібок і шила далі.


6. Далі я обрізала все зайве залишаючи близько 5 мм до шва. Зверніть увагу на місце проходження стрічки. В місцях вивороту, чи ось у таких, я завжди залишаю більше – 7-10 мм, це дозволяє потім зашити це місце без проблем і менша вірогідність сатання тканини. Потім я пришила ці «вушка» до основної тканини. Це була моя друга торбинка, у першої виникли проблеми саме в цьому місці, тому звертаю на це увагу.


7. Вивертаємо торбинку та зашиваємо потаємним швом.


8. Потім запрасовуємо край та прошиваємо відступаючи 2-3 мм від краю. В місцях де ми робили пропуски ставимо помітки, креслимо лінію та прокладаємо два шви для нашої майбутньої стрічки.


Ось і кінець. Використовуючи шпильку або ж аґрафку ;) протягуємо у отвір стрічку і зав’язуємо кінці. І милуємося результатом.


..до тканини, насправді важко було підібрати декор, вона садодостатня, тому біле мереживо стало в нагоді


..прикраси тут грають невелику роль, але зовсім без нічого я не хотіла залишати і використала невеличку підвіску


..мішечок пошито з тієї ж тканини що і весільний фотоальбом



Коментарі

  1. Такое красивое дополнение к альбому, Анют! Мне очень нравится! Практично и стильно!
    А про остальное, ты и так все знаешь :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ..мішечок замість листівки ))) як на мене швидко і практично!

      Видалити
  2. Гарний мішечок! Прекрасне доповнення до альбому)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ..дякую! Насправді замовники часто підкидають гарні, оригінальні, але такі прості ідеї, що сам і не додумав би до такого :)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Морський фотоальбом

Фольгування в домашніх умовах