Апельсиновий торт (Рецепт)

Ну що ж прийшов час і натхнення для написання рецепту торту, який ми полюбили і який став заміною желейним тортам :)
Мова піде про суфлейні торти :)
Щоправда, дуже хочеться спробувати зробити мусовий тортик, але щось я ще до нього морально не готова :)
На фото апельсиновий торт: апельсиновий бісквіт, мармелад з апельсинового соку, апельсинове суфле :)


Приготування.
Рецепт розрахований для форми 20/23 см. Тому якщо у вас більша, то потрібно або збільшити кількість інгредієнтів, або ж він вийде просто невисоким.

Бісквіт
Бісквіт готую ось за цим рецептом. Продублюю лише інгредієнти
яйця - 4-6 шт.борошно - 260 гр.
цукор - 280 гр.
пекарський порошок - 2 ч.л.
дрібка солі
апельсинова цедра з одного апельсину
рослинне масло ( рафіноване) - 125 мл
апельсиновий сік з одного апельсину - 125 мл ( приблизно)
ваніль
Бісквіт потрібно приготувати заздалегідь, бажано на ніч, завернувши у харчову плівку і поклавши його в холодне місце ( холодильник). Випікаю у формі 20 см.
Потім бісквіт потрібно розділити на дві частини. Я його нічим не змочувала, і так було смачно і волого :) А хто хоче може трішки змочити апельсиновим лікером ;)

Апельсинове желе
Далі я готую апельсиновий мармелад на агарі. Це не традиційний мармелад в цукрі :) Просто я його так називаю, бо і желе назвати його важко.
Потрібно:
1 л апельсинового соку
10 гр. агару
Цукор за бажанням.
Відміряємо 0,5 л соку (кімнатної температури)  додаємо 5 гр. агару і залишаємо на пів години.
Далі ставлю на середній вогонь і доводжу до кипіння, потім ще варю 5-8 хв постійно помішуючи, поки маса не почне трошки загустівати. Далі потрібно цю суміш охолодити. Але будьте обережні. За пів години вона вже схватиться, тому просо почекайте, щоб суміш не була вже надто гарячою. Підготуйте форму 20 см. на дно покладіть половинку бісквіту і залийте суміш поверх нього. зачекайте поки суміш стабілізується і стане схожа на желе/мармелад.
Повторіть цю дію для другої половинки ( або ні :) В залежності від того скільки шарів ви хочете. Желе на гарі має зовсім склад, воно не має тієї тягучості і більше схоже до застиглого соку.
Отже, ви маєте дві заготовки бісквіт-мармелад. Кладете одну з них на дно форми більшого діаметру. Бажано щоб у вас був запас по 1,5 см з боків. Повірте - це полегшить подальшу роботу.

Суфле
Принцип приготування такий же як пташиного молока, єдине що після взбивання білків я швидко вливаю розплавлене вершкове масло.
Отже:
3 білка (100г)
5 г агар-агару (2 ч.л.)280 г цукру150 г води1 ч.л. без верху цедри апельсина, або ж навіть 0,5, це вже залежить від вподобань50 гр. вершкового масла
До моменту взбивання білків і вливання в них агарового сиропу підготуйте масляну суміш. 50 гр. вершкового масла розтопіть у микрохвильовці або ішим зручним способом, додавши цедру апельсину.
Коли білки будуть взбиті, швидко і обережно введіть масло і ретельно розмішайте. Робити це потрібно швидко, оскільки маса швидко застигає.
Виливаєте частину білкової суміші на бісквіт і заливаєте бочки, потім кладете другу заготовку по центру і заливаєте залишком суфле. Ось і все.
Зверху можна покрити торт шоколадом і прикрасити. У мене білий шоколад з барвником, а по центру домашній маршмелоу.



Якщо виникли питання - задавайте, чим зможу допоможу. І ще, я домашній пекар, можливо щось роблю не так як треба, тому професійним кулінарам прошу сильно не критикувати :) Роблю як можу і як вмію, але якщо є поради як робити краще і правильно, то пишіть, адже вчитися ніколи не пізно :)

Коментарі

  1. Ми тут цілим офісом слинку пускаємо! Неймовірно! А що таке агар? вперше зустрічаю

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. )))) Агар ( агар-агар) - це рослинний замінник желатину. З нього роблять зефір, точніше за його допомогою :) Зацікавив мене після приготування зефіру і мене було вже не зупинити :)

      Видалити
    2. Дякую, я вже потім погуглила. І тепер теж хочу спробувати зефір зробити :)

      Видалити
    3. я за кілька днів буду викладати рецепт приготування зефіру, як завжди зі своїми коментарями :)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Фольгування в домашніх умовах

Міні-торбинка: Майстер клас