Еклери (рецепт)

Привіт всім! Хто ще мене тут не забув :)
Десь з місяць тому мала досвід в приготуванні великої, як для мене, партії еклерів. Тому спробувала кілька рецептів, щоб знайти той єдиний. А щоб розбавити рецепт, покажу кілька світлин з своєю новою корзинкою для чаювання.


..скажу так, що я інколи дещо фанатично відношуся до приготування, а тому печу кілька десятків разів, щоб досягти "свого" ідеалу )))


Отже, передивилася кілька десятків рецептів на ютюбі, перечитала стільки ж по блогах. Вивела свій)) ну майже свій, просто скомбінувала все в кучу)))


Для 14-20 еклерів ось таких довгеньких ( кількість залежить від товщини і довжини, тому можуть бути ось такі розбіжності):
борошно - 125 гр.
молоко - 100 мл
вода - 100 мл
цукор 10 гр.
сіль 1/2 ч.л.
масло 80 гр.
яйця 180-190 гр ( приблизно 4 шт.) Оновлення: я зараз беру трошки більше приблизно 220-240 гр.

Приготування:
1.Змішуємо в каструлі молоко, воду, сіль, цукор і доводимо до кипіння, додаємо масло і чекаємо, щоб воно розтануло.
2. Знімаємо з вогню і всипаємо все борошно. Замішуємо тісто.
3. Ставимо на невеликий вогонь і замішуємо його ще 1-2 хв, щоб у вас тісто "збіглося" в кулю, даємо охолонути 5 хв.
4. Збиваємо злегка яйця і вводимо в тісто в кілька етапів.
5. Духовку розігріваємо до 180 градусів Цельсія при нижньому режимі випікання.
6. Відсаджуємо наші еклери ( у мене звичайна кругла насадка, діаметр приблизно 1,2 см.
7. Робимо "боріздки" за допомогою виделки на наших еклерах (за бажанням).
8. Злегка змочуємо солодкою водою еклери силіконовим пензликом, при цьому можна їх дещо підрівняти.
9. Випікаємо в загальному 30 хв. Через 10 хв випікання відкриваємо духовку і випускаємо пару, інші 20 хв печемо при дещо відчиненій духовці ( я вставляю невеличку дерев'яну ложку).
10. Виймаємо еклери і робимо проколи в 2-3 місцях, щоб випустити пару.

Щодо випікання, цей спосіб мені підійшов найбільше. Я думаю все залежить від духовки. Я вже пекла і при 220, і виключала на 15 хв...І вони або не пропікалися або ще щось. Тому тут кожен вирішує сам.


Крем:
молоко 480 мл
жовтки 4 шт. (або 2 яйця)
цукор 85 гр.
крохмаль - 55 гр.
масло 15 гр.
вершки 150 гр.
цукрова пудра 30 гр.

Приготування
1. Цукор змішуємо з яйцями. Якщо використовуєте жовтки, додайте 3 ст. ложки води і розмішайте, щоб жовтки не звернулися від цукру, а вже потім додавайте цукор.
2. Додайте крохмаль і гарно розмішуємо.
3. Нагрійте молоко разом з ванільною паличкою ( якщо така є) і гаряче молоко влийте в яєчну суміш постійно помішуючи.
4. Перелийте назад в каструльку і підігрівайте на повільному вогні, поки крем не загусне.
5. Додайте масло і розмішайте.
6. Охолодіть гарно крем.
7. Збийте вершки з пудрою до стійких піків.
8. Введіть вершки в крем.
9. Начиніть еклери кремом, роблячи проколи знизу в кількох місцях.

За бажанням можна приготувати глазур. Я це робила "на око" :))) Тому тут точних пропорцій не скажу, єдине, щоб можна було нанести глазур на еклер і вона не надто розтікалася. Глазур готувала так: в лимонний сік 1 ст.л. додавала цукрову пудру доки не було гладкої маси, щоб наносити на еклери



Ніби все :)
Смачного!

Коментарі

  1. Аню давлюсь слиною і дуже хочу спробувати і приготувати і просто спробувати)) Обожнюю еклери! дякую за рецепт

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь ласка))) Це такий збірний рецепт, бо на мою думку успіх приготування еклерів залежить саме від духовки

      Видалити
  2. Боже, як апетитно виглядає! Обожнюю еклери, але ніяк руки до них не дойдуть. А тут такий рецепт. Маю спробувати :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Треба пробувати :) у мене навіть коли вони не виходили, ми їх просто розрізали і з кремом їли))) на смак не впливало, а вигляд, то вже другорядне)))

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Фотоальбом для філателії