Зі святом Великодня! Та трошки про моє коріння

Ось настав цей довгоочікуваний і світлий день Великодня. Це свято завжди є особливим, душевним і сімейним. Хочу побажати всім добра та миру.

Паски пекла мама. Я допомагала :) Печемо ми за рецептом бабусі. Тільки це не рецепт паски, а чеської метинки. Так-так, моя бабуся і мама чешки. Першого разу, коли вирішили пекти паски, використали рецепт від знайомих, але дещо і не вийшло, і дещо не сподобалося. Тому звернулися до досвіду предків :) Метинки і колаче - це традиційна чеська випічка. Метинка - це як пиріг, а колаче -  маленькі пиріжки.Тісто дріжджове, на молоці і яйцях.


Кожного року спостерігаю тенденцію, що збільшується кількість тих, хто ходить до церкви. Здається кожного року людей все більше і більше. Мама ходила зі своєю корзинкою. Для цих цілей я ще років п'ять тому вишила рушничок, великодній.


А я ходила зі своєю манюнею :) Трохи не врахувала погодні умови. У нас вперше за багато років на Великдень йшов дощ, добре що невеличкий. Але моя корзинка залишилася цілою і не розмокла від води :)





Коментарі

  1. Спасибо большое, вам тоже мира и добра:)
    Красивый рушник, мне тоже очень захотелось что-то вышить пасхальное и большое, правда праздник прошел :), но все-таки)))) согласна, что людей в церковь стало ходить больше и это прекрасно...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Алёнка!!! И давай на ты :) Праздник хоть и прошел, но на следующий год можно успеть. Я этот вышивала года два..как то тяжело давалось. Размерами где-то 40х60 см..много цветовых переходов, но чем больше, тем и лучше :)

      Видалити
  2. Христос воскрес!!!! такий цікавий рушничок!!! особливо яєчко сподобалось - таке яскраве і незвичне :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Лариса! Купувала схему ще дуууже давно. Маю намір вишити ще один. Тепер буду шукати схему для другого :) Але хочу щось простіше

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт