Майстер клас "Чохол для електронної книжки" / DIY cover

Мої вітання!
Я сьогодні з МК по чохлу :) Хто слідкує за мною в Instagram вже могли його бачити, кого ще там немає - приєднуйтеся!


Так-так..цих мк безліч блукає інтернетом, але можливо відмітите для себе щось цікаве :)
Літо..сонце..спека...ну ніяк не спонукають до роботи. Але він так швидко шиється, що кілька годин і вже готово! Чесне слово.
Подібний чохол я шила ще минулого року, пошила його за півтори-дві години ( більше часу і не було). А цей з фото, очікуванням світла зайняв ледь не тиждень))
МК можете переглянути за цим посиланням в блозі Аґрафки.


Для мене такий варіант найпростіший. Пам'ятаю, як я шила свої перші чохли. Не завжди результат мене радував...то клапан нерівно відшитий і як результат вигляд у нього був так собі..а ці шви всередині...стикування між собою..вивертання..


Крім того, вийшла з своєї зони комфорту і обрала ось такі кольори ( думала вони зовсім не мої, але результат мені подобається)))


А найголовніше, що моя книжечка тепер має нову, гарну домівку


Якщо виникнуть запитання, то залюбки відповім, а можливо побачите якісь недоліки або щось не враховано. 
Будемо виправляти їх разом :)
Хід роботи:
1. Найперше робимо заміри нашого гаджету.


В моєму випадку це:
а=11 см
b=15,5 см
h=1 см
Тканини як для виворіту, так і для лицьової сторони будуть однакових розмірів, нам знадобиться по два відрізи кожної.

1-й відріз – 2 шт.:
 а = 11 + 1,5 ( на вільне облягання чохла) + 1,4 ( 1,4 = 0,7*2; 0,7 - це мій припуск на лапці швейної машинки, ви можете зробити його будь яким, головне врахуйте це при розрахунках ) = 13,9 см, округлюємо до 14 см.
b = 15,5 + 1 ( на вільне облягання чохла ) + 1,4 ( 1,4 = 0,7*2; 0,7 - це мій припуск на лапці швейної машинки, ви можете зробити його будь яким, головне врахуйте це при розрахунках ) = 17,9, округлюємо до 18 см.
Маємо:  а=14, b=18см

2-й відріз – 2 шт.:
a = 14 см ( цей показник у нас без змін)
b = 18 ( 18 – це показник b з попереднього відрізу)  + 9 ( 9 см – це висота нашого клапану, ви можете її довільно регулювати ) = 27 см
Маємо:  а=14, b=27см

2.  Викроюємо по два прямокутні відрізи тканини роблячи додаткові припуски до прорахованих розмірів. Це потрібно для того, щоб після подальших маніпуляцій з тканиною ( прасування, зшивання і т.д. ми не отримали менший елемент, ніж нам потрібно). По 2 см буде достатньо.



3.  Далі вирізуємо синтепон по розмірах тканини ( один більший відріз, другий менший). Можете використовувати об’ємний клеєвий флізелін


4.  Далі синтепон ми прасуємо через вологу тканину і отримуємо ось такий зпресований цупкий матеріал. Для порівняння «до» та «після». Можете пропустити цей етап. Тоді ваш чохол буде «пухляшком».

5.  Робимо розмітку на нашій титульній тканині довільними квадратами чи ромбами.  Таку розмітку потрібно зробити на більшому та меншому відрізу.

6. Складаємо бутерброд з підкладочної тканини, синтепону та основної тканини. При чому підкладочну тканину ми кладемо лицьовою стороною донизу.


7.  З’єднуємо всі шари між собою зручним способом, або використовуючи такі голочки, або змітавши між собою, та прострочуємо.


  
8.  Під час виконання попередніх  дій тканина може зміщатися, синтепон також може дещо вилізати за краї. Ось для цього випадку ми додали 2 см до кожної сторони.



9.   Прасуємо наші заготовки та підганяємо до потрібних нам розмірів




10. Тепер формуємо наш клапан. Його можна залишити прямокутним, або вирізати трикутник з заокругленим верхом



11.  Складаємо наші заготовки, слідкуйте за малюнками, особливо якщо тканина має «верх» чи «низ». Відрізані залишки не викидаємо, вони нам ще знадобляться



12.  Тепер вирізаємо косу бейку. Оскільки ми маємо прості форми, без вигинів, можна її вирізати з прямокутного відрізу тканини, просто нарізавши її шириною 4,5 см. Довжина бейки становитиме L=4*a+2*b+довжина вашого клапану+5 см ( про запас). А з’єднувати відрізи між собою будемо таким чином



13.  Потім обрізаємо зайве на відстані 5 мм





14.   та прасуємо місце з’єднання


15.  Беремо наш менший елемент (14х18 см) та пришиваємо відріз готової бейки зверху нашого чохла



16. Завертаємо, та закріплюємо бейку за допомогою приметувальних швів або голочок, та за допомогою потаємного шва пришиваємо нашу бейку


17. На цьому етапі саме час оздобити наш чохол, якщо ви хотіли використати прикраси ( ґудзики, нашивки тощо). Пам’ятайте, якщо ви використовуєте залізні елементи вони не повинні проникати всередину чохла, адже тоді вони будуть завдавати шкоди вашому гаджету. Якщо все таки вирішили використати брадс, магнітну кнопку тощо, подбайте про іншу сторону, і зробіть запобігаючі нашивки.


18. Отже, ми підійшли до кінцевих етапів роботи. Складаємо підготовлені елементи та зшиваємо між собою по лініям стрілочок

       



19.  До зшитого чохла приміряємо наш відрізок-залишок. І емпіричним шляхом визначаємо, де він буде знаходитися. Для цього в зшитий (але ще не готовий чохол) вкладаємо наш гаджет і визначаємо, як і де він закриватиметься.


20.  Обшиваємо наш відрізок косою бейкою і пришиваємо в потрібне нам місце.

21.  Далі пришиваємо по периметру чохла косу бейку


22. Готовий чохол може випрати ( якщо є залишки маркеру ) та пропрасувати.
Ось і все. Чохол готовий до використання J

Коментарі

  1. Класний чохол!!!
    Бачила МК на Аграфці. Все чітко і ясно.
    До речі,заглянула до вас у Istagram, а там такі смаколики...Уммм

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Надіє! Випічка ще одне моє улюблене хоббі :)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт