Торт "Пташине молоко" (Рецепт)

Мої вітання!
Багато хто запитував мене як я готую суфлейні торти.
І ось цей момент...таадааааа :)
Щоб зрозуміти як їх робити - почніть з торту " Пташине молоко". Приготуєте його, а далі все у ваших руках.


Готувала його ось по цьому рецепту . Майже по цьому.
Рецепт суфле з часом змінився. 
Для бісквіту:
3 жовтки+1 яйце
борошно 70 гр.
цукор 70 гр.
дрібка солі
ванільний екстракт

Приготування:
1. Розігріти духовку до 170 градусів Цельсія.
2. Яйце та жовтки взбити з цукром в густу піну.
3. Вмішати борошно (акуратно лопаткою).
4. Викласти у форму 18см і випікати 20 хв.
5. Охолодити.
Суфле:
3 білка (100г)
5 г агар-агару (2 ч.л.)
280 г цукру
150 г води
100 г згущеного молока
50 гр. вершкового масла
Масло має бути кімнатної температури, збиваєте його кілька хвилин до пишності, а потім додаєте згущене молоко по кілька столових ложок в декілька заходів.

Приготування:
1. Масло кімнатної температури взбити зі згущеним молоком.
2. У форму 20см. покласти бісквіт, за потреби промочити сиропом.
2. Воду змішати з агаром. Поставити на вогонь і варити до розчинення агару (має утворитися однорідна желеподібна маса).
3. Додати цукор і варити постійно помішуючи до 104-106 градусів.
4. Паралельно взбити білок у піну.
5. Взбиваючи білок вливати гарячу цукрово-агарну суміш. Взбивати до збільшення в об`ємах. 
6. Додати масляну суміш, швидко взбити.
7. Вилити готове суфле у форму з бісквітом.
8. Почекати поки суфле схватиться. Близько 20-30 хв. і можна знімати форму.
Слідуйте точно інструкціям і у вас все вийде.
Без терезів буде важко, хоча я деякий час готувала і без них, але з ними все ж простіше))) Так само з термометром. Якщо у вас виникнуть питання - то не соромтеся і звертайтеся.
А ось знайшла єдине фото з розрізом, це був мій перший торт "Пташине молоко".


 

Не бійтеся фантазувати і вигадувати щось нове. Завдяки своїм експериментам маю тепер чорничний та абрикосовий суфлейні торти :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Фотоальбом для філателії