Майстер клас "Подушка з аплікацією"

Переглядаючи нещодавно фото своїх робіт знайшла ось цей майстер клас, який був у блозі Аґрафки, але який я геть забула показати ось тут. Тому виправляюся.
Хоча і робила його наприкінці літа, але такий яскравий декор буде актуальним і влітку.


Моя подушка має розміри 40х40 см. Центральний елемент 20х20 см.
1. Вирізуємо з однотонної тканини квадрат розмірами 21,5х21,5 см ( по 0,7 см на припуски з кожної сторони). Вирізуємо декоративні елементи на машинці. Центруємо наш малюнок і пришиваємо за допомогою аплікаційного шву. Найкраще приклеїти ці елементи до основної тканини за допомогою двохсторонньої клеєної павутинки. Тоді вишивка буде виглядати акуратно і елементи не ковзатимуть при шитті. 


2. З квітчастої зеленої тканини вирізуємо два елементи розмірами 12,5х21,5 см та два елементи 21,5х12,5 см. Розміри однакові, але напрямок малюнку у нас різний, тому якщо обрали тканину з малюнком не забудьте про цей момент. Та чотири рожеві квадрати зі сторонами 12,5х12,5 см.


3. Зшиваємо по-черзі елементи між собою. Я почала з центрального.


4. Потім зшила між собою відрізи по бокам і в кінці з’єднала між собою.


5. Коли будете запрасовувати шви – орієнтуйтеся шаховим правилом. Тобто шви першої та третьої частини я запрасувала в напрямку від кінців тканини, а центрального навпаки до. Це потрібно для того, що коли ви з’єднуватиме елементи між собою не утворювалося грубих з’єднань.


6. Зворотна сторона має блискавку. Робити можна її на будь якій висоті, я обрала оптимальну – тобто таку на скільки вистачило мені тканини)))) верхня частина 25х42,5, нижня 15х42,5 см. Низ відрізу, де пришиватиметься блискавка, я обробила спеціальним швом, добре, що є машинка))) Але були часи, коли я робила це вручну..не так швидко, але річ також потрібна.


7. Далі блискавка. Ось тут є цікавий момент. Я обрала для себе довжину 25 см, для мене здалося малувато..хоча б 30 потрібно було брати. Але суть ось в чому: відмічаємо середину відрізу і ставимо помітку. Далі рахуємо: 42,5-25=8,8 см – на цій відстані ставимо ще одну мітку від краю відрізу тканини.


І прошиваємо. Але! До першої крайньої відмітки шиємо звичайним швом ( 2,5 мм), доходимо до цієї відмітки, робимо закріплюючі стібки, ставимо довжину кроку максимальну 4-5 мм і строчимо так до наступної крайньої відмітки, знову ставимо менший крок, закріплюємо і дошиваємо до кінця. Далі стане зрозуміло чому ми так зробили.

8. Пришиваємо нашу блискавку приметувальними стібками. Перевертаємо на лицьову сторону і розпорюємо скраю від закріплюючих стібків 4-5 см в напрямку до середини. Це ми робимо для того, щоб було зручніше пришивати блискавку.


9. Коли так зробили з однією стороною, пришиваємо іншу. Я ще зробила додаткові перпендикулярні шви, щоб раптом блискавку не вирвало разом з тканиною..на всяк випадок.


10. Далі цікавіше. В принципі, це декоративні наволочки. Не для постійного використання, і ніхто під них не заглядатиме, але вирішила зшити елементи між собою, як колись шили в школі шили наволочку J. Але для початку потрібно підрізати і вирівняти елементи, раптом що. Маємо отримати дві частини розмірами 41,5х41,5 см. Складаємо ось так як показано на фото і прошиваємо.


11. Потім вивертаємо, запрасовуємо, підрізаємо і знову прошиваємо. Але врахуйте, що пришивати вже потрібно дещо далі, щоб нічого не стирчало.


Таким чином матимемо ось таку акуратну зворотню сторону.
На цьому наш МК завершився. Кілька годин – і маємо оновлений інтер’єр.
І, звичайно, фото готових виробів :) А як же без них. 










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт