Торт Прага і рецепт :)

Я сьогодні з кулінарним постом.
Що хочу зказати, я не кулінар, не кондитер, роблю так як виходить або як є можливість, коли щось не виходить, я це перероблюю))) а як знову не виходить, то маю що маю або запрошую процес :)
Сьогодні я до вас з Празьким тортом


Він не зовсім класичний, бо дещо я переробила на свій смак. Класичних рецептів в інтернеті вистачає, тому покажу той за яким готую його сама, але на основі того ж класичного :)))

Складові бісквіту:
Яйця - 6 шт.
Цукор - 150 гр.
Пшеничне борошно - 115 гр.
Какао-порошок - 30 гр.
Сода гашена - 1 ч.л. (без вершечка)
Приготувння:
1. Розділяємо яйця на білки та жовтки
2. Жовтки збиваємо з половиною норми цукру в густу пишну масу
3. Білки збиваємо з другою половиною цукру в пишну піну.
4. Просіюємо борошно та какао, перемішуємо між собою.
5. Змішуємо акуратно між собою білки та жовтки, але без фанатизму.
6. Підмішуємо до яєчної маси борошно-какао у кілька етапів, кожного разу акуратно перемішуючи між собою.
7. А зараз додаємо соду гашену оцетом. Швиденько перемішуємо.
8. Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно 30-40 хв до готовності.
Бісквіт виходить дуже смачний,збільшується в розмірі приблизно вдвічі, має чудову пористу структуру і що найголовніше він несухий! 
В класичному рецепті в тісто додається ще вершкове масло..мені не сподобалося. Тому готую так.

Складові крему:
1. Жовток - 1шт.,
2. Вода - 20 гр.
3. Какао - 15 гр.
4. Згущене молоко - 180 гр.
5. Масло вершкове - 300 гр.
6. Абрикосовий джем  3-4 ст.л.

Приготування:
 1. Жовток змішуємо з водою ( написано, щоб він не звертався)
2. Додаємо згущене молоко і варимо на малому вогні постійно помішуючи до загустіння.
3. Охолоджуємо масу.
4. Масло кімнатної температури ( 82,5% жирності) взбиваємо кілька хвилин, потім поступово додаємо нашу жовтково-молочну суміш.
5. Додаємо какао

Ось і все. Змащуємо коржі кремом, поверх останнього коржа наносимо джем на верх і заливаємо шоколадною глазур'ю)))

...ось такий він має розріз:


..і що цікаво...він завжди виходить кілограмовим)))


Прикрашати його чи ні справа кожного. Мені подобається декор з подрібненого того ж бісквіту і кремовими завитками.
Смачного! :)

Коментарі

  1. Як смачно виглядає! Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  2. Ох, яка смакота! А без яєць не пробувала робити тортики? Такі фото заманливо-спокусливі, що хочеться приготувати))), та моїм не можна яйця... постійно у пошуках рецептів всіляких смачнючок без яєць...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, без яєць не пробувала, бо немає такої необхідності..шкода, що не можна((

      Видалити
    2. Тоді мабуть доведеться, жертвувати своєю фігурою і фігурою куми, бо сама кг не з'їм)))

      Видалити
    3. ..це так здається))) як на мене він "легкий", тобто немає отої масляної тяжкості

      Видалити
  3. Яка смакота!
    Ганнусю ти молодець! такі шедеври!
    Дякую за рецепт) якось при нагоді спробую)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт