Майстер клас по текстильній корзинці / DIY fabric box

Вітаю, мої дорогі!
Попереду у нас вихідні, а тому у нас є час впорядкувати ваші запаси і пошити ось такі зручні текстильні корзинки.
Майстер клас можна знайти у блозі Аґрафки або ж дочитавши до кінця :)


..дуже легко шиються, буквально за кілька годин. Найдовший процес тут пришивання бейки вручну :) але він того вартий


..корзинки доволі вмісткі, 20х14 см, висота 12 см, насправді шила навмання, але вони ідеально вписалися на мою поличку, мабуть інтуїція спрацювала)))


..для корзинки обрала надзвичано красиву тканину, ці троянди просто неймовірні


..та й внутрішня тканина надзвичайна! дуже гарна, тому рекомендую


..це моє дно корзинки, на третій спробі виходить вже краще )))


..як виявилося, впорядкування робочого місця значно спрощує робочий процес, тому в задумах ще багато чого корисного


..можливо хтось шив такі корзинки? і поділиться своїм досвідом чи порадами, буду дуже вдячна, бо шиття це нове все таки для мене діло і вчитися хитрим прийомам ніколи не пізно :)

В моєму прикладі корзинка матиме такі розміри:
ширина 14 см;
довжина 20см;
висота 12 см.

Пошити таку корзинку – зовсім нескладно, але перед тим як поділитися з вами майстер класом, я вирішила все ж пошити «тестовий» екземпляр. І добре, що я це зробила, оскільки можу тепер вам сказати, яких помилок можна уникнути.
Отож, починаємо.

1. Для початку нам потрібно два відрізи тканини з такими розмірами : ширина (висота) – 12 см, та довжина 74 см ( це вже з запасами). Якщо ви не маєте такого відрізу тканини, то не засмучуйтеся, просто зшийте відрізи, які у вас є, але щоб їх довжина була 74 см.

2. Вирізуємо дно. Для цього потрібно вирізати трішки більші відрізи тканини. З параметрами 22х16 см.

3. Потрібно ущільнити всі частини корзинки, тут і була моя помилка, в тестовому екземплярі, мені здалося, що шару синтапону буде досить, але з ущільнювачами така корзинка буде мати більш стійки стінки.


4. Готуємо синтапон для підшивання ( прасуємо його через вологу тканину) або ж після ущільнення флізеліном приклеюємо клеєвий  об’ємний флізелін.


5. Якщо ви фанат прошивання як я, тоді потрібно зробити розмітку, до моменту приклеювання об’ємного флізеліну, просто так буде зручніше робити малюнок.


6. Потім складаємо традиційний бутерброд. Тут я хочу зауважити. Можна обійтися простішим «бутербродом», і простібати лише лицеву тканину, а внутрішню вшити як підкладку, але мені не сподобалася ідея, що вона буде там «гуляти», тому я пішла іншим шляхом.


7. Тепер з’єднуємо між собою всі шари. Для цього можна скористатися ось такими простими голочками з вушками або просто голкою з ниткою. Знову ж таки, я не рекомендую зшивати одразу весь бутерброд. В процесі стібання, тканина може трошки зміщатися і ніби рухатися, а від цього будуть утворюватися некрасиві складочки, а тому я роблю це для кількох прошивів, а потім просто поправляю тканину і знову з’єдную, роботи більше, але результат кращий ;)


8. Після того як прошити дно і боки нашої коринки, перевірте всі розміри знову. Може бути, що ваша заготовка стане меншою, або навпаки більшою. Якщо у вас є різниця по висоті, то просто підрівняйте її. Якщо ваша бокова заготовка надто зменшилася, то потрібно буде зробити просто корзинку менших розмірів, для цього розрахувати нові виміри дна.

9. Тепер працюємо з дном. На звичайному папері я намалювала дно моєї корзинки і заокруглила кути. З нашої заготовки потрібно вирізати потрібну нам, але з припусками по всьому периметру 1 см.


10.   Робимо надсічки на заокруглених частинах, не дорізаючи 2-3 мм.


11.   Тепер потрібно бути уважними. На найменшій стороні ( 14 см ) шукаємо середину і ставимо собі помітку. Прикладаємо нашу бокову частину відступивши приблизно 1 см від краю і починаємо зшивати деталі корзинки. Робимо це помаленьку, роблячи гарні загини на кутах.


12.   Коли ви зшили  свою заготовку, можете приступати до прошивання на машинці, відступивши приблизно 1 см від наміченої лінії середини.


13.   Після того, як ви прошили деталі, дійшовши кінця, зметуємо наші бокові сторони і прошиваємо їх на машинці.


14.   Дивимося на результат з внутрішнього боку, якщо все влаштовує, то знімаємо приметувальні шви і розгладжуємо його в різні сторони, за потреби підрізаємо, щоб у нас залишилося 5 мм.


15.   Далі відрізаємо прямокутник шириною 4 см і висотою 12 см ( висота корзинки), загладжуємо боки всередину. Цією деталлю ми прикриємо наш шов. Пришиваємо потаємними стібками.


16.   Тепер приступаємо до завершаючого етапу. Вирізуємо косу бейку. Кінець підрізаємо під кутом 45 градусів


17.   Пришиваємо її з зовнішньої сторони, як показано на фото. Способів пришивання бейки є кілька, ви ж обираєте зручний для себе.


На цьому все. Перемо нашу корзинку , прасуємо і експлуатуємо J



Коментарі

  1. Вау-вау! Просто неперевершені! Дуже зручна річ для рукодільниць)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Справді маст-хев :) По правді кажучи, я хотіла десь місяць-два тому купити платикові або плетені, але вони чомусь такі дорогі були, що пошити виявилося для мене дешевше :)

      Видалити
    2. У мене плетені вдома є, але купила їх по величезній знижці давно, а от зараз такого не можу придбати. Бачу, що й не потрібно)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт