Рецепт шоколадного торту

Згадала про ще одне своє хоббі :) Це солодка випічка. Маю рецепт дуже смачного шоколадного торту, як раз для шокоманів :)
В основі лише шоколадний бісквіт та шоколадний мус.


Шоколадний бісквіт: 
6 великих яєць
150 гр. цукру
115гр. борошна
20 грн. крохмалю (кукурудзяний бажано)
30гр. какао
сода гашена 1ч.л.
Приготування: 
1.  Взбити яйця (кімнатної температури) з дрібкою солі до збільшенні в об'ємі.
2. Продовжувати взбивати долаючи по-троху цукор. Взбивати до середньої густини, щоб маса трималася, але не розтікалася. У мене це десь 5-6 хв.
3. Просіяти борошно, крохмаль та какао разом.
4. Ввести суху суміш в кілька етапів, гарно розмішуючи.
5. Додати гашену оцтом соду. Розмішати.
Випікати при 180 градусах 30 хв. Або до сухої палички. Охолодити, замотати в плівку на 5-6 годин.

Начинка.
60гр.жовтків
80 гр.цукру
60+60 гр. води
12гр.желатину
250гр.вершків 30%
200гр.шоколаду
Приготування.
1. В жовтки додати воду 60гр. і розмішати. Додати цукор і поставити на водяну баню. Варити 5 хв.до повного розчинення цукру.
2. Зняти жовтки з вогню і гарно взбити.
3. Розчинити 12 гр.желатину у воді 60гр.
4. Розтопити шоколад на водяній бані.
5. Взбити вершки до м'яких піків.
6. В теплий шоколад додати желатин.
7. В шоколадно-желейну масу додати взбиті жовтки.
8. Отриману суміш акуратно вмішати в вершки.

Розрізати корж на три частини. У мене форма 24 см.
Покласти корж в роз'ємну форму. Залити 1/2 начинки, накрити другим коржем і поставити до холодильника на 10 хв.
Потім вилити залишок начинки, накрити зверху коржем і залишити в спокої на кілька годин.
На цьому основна робота закінчена. Далі можна прикрасити на власний розсуд ганашем, печивом чи цукерками :)


Коментарі

  1. Боже мой, какой же он аппетитный!!!!! Ааааааа!!!!! Я пошла есть еще вафельку!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ..ти можеш мус приготувати просто в стакани ;) він і так дуже смачний і ніжний, і без бісквіту

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Міні-торбинка: Майстер клас