Майстер клас "Сумка месенджер" / Або з поверненням :)

Мала творчу відпустку від блогу :) Здавалося б від чого відпочивати, але вирішила зробити невелику перерву.
То ж сьогодні хочу поділитися майстер класом, який готувала ще влітку. Можливо хтось його вже бачив у блозі Аґрафки.
Як завжди кілька надихаючих світлин, а сам майстер клас ви знайдете ось тут  або ж якщо дочитаєте до кінця :).
Для сумки я обрала тканина Tilda з останніх колекцій. Сумка не жорстка, але форму тримає. Я з нею проходила півліта.


..клапан вирішила зробити нестандартний, а ось такий прямокутний, щоб не ховати красу тканини


..всі деталі сумки я прошиваю квадратами..Роблю це з кількох причин. По-перше, так гарно :)
По-друге, все ж я використовую укріплюючі матеріали ненайкращої якості (маю що маю)..інколи флізелін чи дублерин може відходити після прання, а це його стримує.


..розмір вийшов дуже зручний. Як на мене - ідеальний. Поміщається блокнот А5, гаманець, телефон і ще кілька дрібниць.


..мала не зовсім великий відріз тканини, на всю довжину "дна" не вистачило, але вдалося вдало зкомбінувати, що майже і не помітно


..всередині маю класну кишеню! Класну, бо вона двостороння, простір навпіл не розділяє, але різні пласкі речі в нього класти дуже зручно. Магнітна кнопка пришивна. Вирішила, що так цікавіше :)


..тримачі для ремінця накладні, чомусь здалося що для сумки з тканини це буде надійніше і зручніше




..вже час показувати щось з осінніми роботами, або ж навіть зимовими! Але у мене графік дещо інший. То ж потішу ще трішки літніми фото:)


1. Вирізуємо елементи для основи сумки. Я завжди роблю заготовку з паперу, там можна гратися з розмірами, діаметром загинів і т.і.
Мої розміри сумки без припусків 28х21х6 см.
Оскільки у нас буде ще карман, то нам знадобиться шість однакових за розмірами відрізів.
Але почнемо з основи сумки. Вирізуємо прямокутники з сторонами 31х24 см.
На припуски по 1,5 см з кожної сторони.
Знизу робимо заокруглення. На фото заготовки для внутрішнього карману, але вони всі однакових розмірів.
І вирізуємо дно. Реальні розміри 68х6 см+припуски= 71х9 см. Але довжину попередньо заміряйте по ваших вирізаних заготовках. Оскільки сумка має заокруглення, у кожного вони можуть бути різними.


2. Ущільнюємо флізеліном «вкрай» (тобто і місце відведене для припусків також). 
Далі поверху приклеюємо об’ємний клеєвий флізелін, але вже точно по розмірах.


3. Цей етап можете пропустити J але він мій улюблений. Прошиваємо наші основи квадратами або іншим зручним для вас способом.


4. Зшиваємо наші заготовки. Для цього визначаємо середину внизу основної тканини. Так само визначаємо середину нашої основи для боковини сумки. Спочатку пришиваємо примету вальними стібками одну половинку, потім іншу. Але щоб гарно з’єднати частини між собою на основній тканині потрібно зробити надрізи на заокругленнях. Не захоплюйтеся, зробіть надрізи але не ближче як 5 мм до нашого шва. Так частини краще з’єднаються і ми отримаємо красивий загин. Шийте помаленьку, не поспішайте.



5. Коли зшили одну частину подивіться чи все вдалося. Може бути таке, що тканина з’їхала, і шов ліг криво..тому якщо хочете, щоб було гарно – не лінуйтеся, розпорюйте акуратно те місце і прошивайте заново.


6.  Шиємо клапан. Розміри 21х28 см.+припуски на шви.


7. Ущільнюємо так само як і наші основи. На фото один з моїх улюблених і частих інструментів))) розпорювач. Прошиваємо (чи ні) квадратами.


8. Складаємо частини клапана лицем один до одного. Кілька моментів. Верхню частину прошиваємо на відстані 2-3 мм від краю об’ємного флізеліна, тобто не «вкрай» як раніше. Далі без змін. Частину, яка позначена червоною лінією залишаємо не прошитою. Не забудьте зробити закріплюючі стібки на початку і в кінці!


9. Прошили, вивернули, гарно пройшлися праскою))) місце для вивертання зашили потаємними стібками. Прошиваємо по краю наш клапан, але місце для пришивання до основи сумки залишаємо як є. Пришиваємо до основи наш клапан на відстані кількох мм від краю клапана. Складаємо лицем-до-лиця. Пришивати будемо на відстані 2,5 см від краю основи.


10.   Після того як пришили, загинаємо наш клапан, знову гарно прасуємо і пришиваємо.


11. Шиємо кишеню. Кишеня має такі ж розміри як і сумка, тобто 28х21 см.  Довжина нашої блискави 18 см ( це довжина не блискавки з тканинними кінцями, а саме частини з зубчиками і закріплювачами на кінцях).
Отже довжини блискавки нам не вистачає. Для цього доточимо те, чого немає))) 28-18=10 см, далі 10/2=5 см.
Заміряємо ширину блискавки. У мене це приблизно 2,7 см. Вирізаємо два прямокутники розмірами 12х2,7 см  (5х2+2 на припуски=12 см)


12. Складаємо навпіл кожний відріз, і загортаємо наші припуски. Пришиваємо приметувальним стібком наші відрізи до блискавки таким чином, як показано на фото. Пришиваємо на відстані 2-3 мм від краю.


13. Кладемо зовнішню частину кишені лицем доверху. На неї кладемо «лицем» нашу блискавку. Приметуємо. Пришиваємо на машинці за допомогою лапки для блискавок. Якщо такої не маєте, то можна пришити і звичайною, просто треба під лаштуватися, якщо до цього часу так не шили. Далі кладемо лицем донизу внутрішню частину кишені. Приметуємо і пришиваємо.


14.   Маємо ось таку заготовку. Знову прасуємо і зшиваємо наші частини між собою.


15.   Аналогічно робимо з другою стороною. В результаті маємо такий карман!


16. Беремо задню стінку основи, складаємо лицем –до-лиця з карманом і прошиваємо цей бутерброд разом на відстані вашого припуску від краю ( у мене 1,5 см).


17. Іншу частину підкладу зшиваємо з боковиною сумки аналогічно основній частині. Тут головне не забути залишити непрошитим низ підкладки, щоб ми могли вивернути потім сумку))). Так  само пришиваємо нашу попередню заготовку з карманом до боковини сумки.


18. Робимо тримачі для напівкілець. Потрібно вирізати 4 таких деталі, які схожі дещо на пісочний годинник. Посередині ширина напівкільця ( у мене це 1,6 см), а зверху і знизу по 5 см. Довжина 12 см. Для пришвидшення процесу можна скласти потрібний відріз порівну і прострочити, але залиште місце для вивертання.


19.   Вивертаємо, прасуємо і зашиваємо наші заготовки. Прикріплюємо до сумки. Врахуйте, що зверху ми ще будемо зшивати основу сумки. 


20. А ось і підійшли до головного. Вивертаємо основну частину сумки, деталь підкладу вставляємо в головну основу лицем-до-лиця. Закріплюємо верх і прошиваємо. Вивертаємо, дивимося чи все вдалося. За бажанням можна прошити верх сумки. Якщо у вас магнітна кнопка звичайна, потрібно вставити її на місце. Коли все готово, зашиваємо наш отвір, який ми залишали для вивертання і насолоджуємося роботою J



Коментарі

  1. Ганюююююю! З поверненням! ЯКа ж чарівна вона і така ідеальна- всі стібочки рівнесенькі...клас! Мрію навчитись рівно шити))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую :) оооо..креслиш лінію і шиєш-шиєш..це всі секрети :) потім фломастер відіпрати і все :)

      Видалити
    2. нє))) в деяких людей, це я про себе, треба просто руки заново відростити))рівніше))) лінії не сильно катять))

      Видалити
    3. ..думаю тут два виходи є! просто займатися улюбленою справою і отримувати задоволення))) це якщо ти в душі не перфекціоніст, або знайти справу, в якій все виходить..але будь яка справа потребує час на себе..за кілька разів нічому не навчишся(((

      Видалити
    4. Ганю, я шию ще зі школи, пробувала одяг, дещо навіть носила (навіть джинси були:) і просто іграшки, зараз в основному папір)))Мабуть я таки не перфекціоніси і просто отримую задоволення))) На папері трохи рівніше виходить, а от з тканиною біда, але зараз можу спокійно на це дивитись списуючи на людський фактор, хоч іноді плачу, порю і плачу)))
      ДЯкую!

      Видалити
  2. Чудесная сумочка! И с возвращением!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Міні-торбинка: Майстер клас